Diari de Girona

Diari de Girona

El mal estat del camí podria haver causat l’accident d’un autocar a Rubió

L’alcalde de la localitat assegura que la via estava deteriorada per les fortes pluges dels darrers dies

Un autocar amb prop de 50 passatgers va bolcar dissabte a la tarda en una carretera secundària a l’alçada de Rubió (Anoia) quan es dirigia al restaurant Ca’n Alzina per celebrar un casament. L’accident va deixar 23 persones ferides, dues en estat greu (una tercera ha estat donada d’alta), que van ser traslladades en helicòpter a l’hospital.

Els Bombers de la Generalitat van alliberar quatre persones que havien quedat atrapades al vehicle i el Sistema d’Emergències Mèdiques va atendre un total de 45 persones, de les 47 que viatjaven a l’autocar. La Creu Roja va atendre psicològicament totes les víctimes i l’ajuntament va habilitar un local per al centenar de convidats a la celebració.

Una grua va retirar ahir el vehicle, mentre els Mossos d’Esquadra investiguen la causa del sinistre, apuntant al mal estat del camí, a causa de les fortes pluges dels darrers dies, i les grans dimensions de l’autocar sinistrat.

Així ho va apuntar, l’alcalde de Rubió, Miquel Archela, que va explicar que el camí del restaurant, que és de titularitat municipal, estava deteriorat a causa de les pluges. Per a l’alcalde, l’autocar «no hauria d’haver entrat pel camí», sinó quedar-se a la cruïlla amb la carretera.

Compartir l'article

stats