Quiosc

Diari de Girona

Òmnium es querella per les infiltracions de la Policia en organitzacions juvenils

Òmnium Cultural ha presentat una querella a l’Audiència Nacional pels casos denunciats d’infiltració policial al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Jovent Republicà, les joventuts d’ERC, davant la «falta de resposta» del Ministeri de l’Interior a l’exigència de l’entitat d’acabar amb aquestes pràctiques.

Segons va informar ahir l’entitat independentista, fa unes setmanes Òmnium va presentar un requeriment administratiu al Ministeri de l’Interior donant deu dies al ministre Fernando Grande-Marlaska, com a responsable dels cossos policials de l’Estat, perquè aturés «les pràctiques il·legals d’infiltració d’agents policials en els moviments juvenils i independentistes».

Transcorregut aquest període sense obtenir resposta, l’entitat inicia ara la via judicial davant el que considera una «clara vulneració de drets fonamentals, espionatge i persecució política en el moviment independentista».

La causa independentista

«Marlaska fa cas omís a la vulneració de drets fonamentals i no respon a la petició que vam interposar al Ministeri de l’Interior. Davant aquest silenci, tan esperat com vergonyós, passem a la via judicial amb una querella a l’Audiència Nacional perquè no quedi impune», va assegurar el president d’Òmnium, Xavier Antich.

«Ja avisem que arribarem fins on faci falta per desemmascarar el joc brut de l’Estat i aconseguir una condemna», va recordar Antich, en un comunicat.

Òmnium ha denunciat que aquestes infiltracions policials o intents d’infiltracions en els moviments juvenils i independentistes SEPC i Jovent Republicà, així com l’espionatge il·legal, formen part de la causa general contra l’independentisme.

Compartir l'article

stats