El síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici per analitzar la gimcana adreçada a nens, adolescents i adults on s’havien de dur a terme proves de contingut sexual, organitzada pel servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar (Barcelona).

La gimcana ha causat indignació en algunes famílies que desconeixien aquest tipus de proves destinades a joves d’entre 12 i 30 anys, en què van participar els seus fills, que van haver de fer proves sobre com col·locar un preservatiu amb la boca en un pal o en un plàtan, untar-ho amb mel i nata i llepar-ho.

El web del Síndic informa que ha tingut coneixement dels fets arran de la informació apareguda a mitjans de comunicació i de les queixes d’algunes famílies que s’han dirigit a la institució. També indica que alguns mitjans de comunicació han informat que el consistori ha difós imatges d’algunes nenes que van participar a l’activitat mentre duien a terme les proves, en concret les ha penjat al compte d’Instagram del consistori, sense l’autorització dels pares.

Comunicació al consistori

Per estudiar el tema en profunditat, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i s’ha dirigit a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ja que vol conèixer la valoració de l’administració municipal d’aquesta situació des del punt de vista de protecció de l’interès dels nens i adolescents que van participar a la gimcana.