Diari de Girona

Diari de Girona

Un incendi obliga a evacuar 79 persones a Sant Adrià de Besòs

La gran quantitat de deixalles acumulades en uns baixos complica les tasques d’extinció del foc

Els bombers extingint l’incendi de Sant Adrià. | ACN

L’incendi ens uns baixos de Sant Adrià de Besòs va obligar a evacuar 58 veïns i una residència d’avis amb 21 residents. Sis dels veïns evacuats van hacer de ser traslladats a l’hospital per inhalació de fum, cap d’ells de gravetat. El foc es va originar als baixos del número 7 del carrer Sant Joaquim, en un local que feia un temps que estava ocupat, i que estava ple d’objectes, plàstics i fustes. L’Ajuntament havia instat la propietat a iniciar el procés de desnonament, però no havia obtingut resposta. Fins al lloc dels fets es van desplaçar 10 dotacions dels Bombers i vuit unitats del SE.

La gran quantitat de deixalles acumulades al local va complicar les tasques d’extinció del foc, segons el cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord, Albert Cervera. Tècnics municipals van revisar l’edifici afectat juntament amb els bombers, perquè l’incendi podria haver compromès els forjats del bloc afectat. També es van revisar uns soterranis que comuniquen locals de diferents portals.

Els veïns dels blocs adjacents van poder tornar a casa ahir mateix, però els del mateix bloc encara no ho havien pogut fer a l’hora de tancar aquesta edició. La primera planta és la que té l’afectació més important. Per part seva, els avis de la residència tampoc hi han pogut tornar.

Antonio Domingo, uns dels veïns afectats, va explicar que quan es va llevar de seguida va veure el foc. Per això va decidir marxar de casa i avisar la resta de veïns. Va explicar també que al local hi havia un home des de feia temps i acumulava una gran quantitat de deixalles, provocant les queixes dels veïns.

Compartir l'article

stats