Diari de Girona

Diari de Girona

Vilalta defensa mantenir la taula de diàleg encara que hi hagi un govern de dretes

Sobre Borràs a l’acte del 17-A: «No era moment per ser corejada ni voler tenir protagonisme»

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta. | ACN

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va defensar ahir mantenir la taula de diàleg encara que hi hagi un canvi de govern a Espanya, en la línia del que va afirmar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l’ACN. En declaracions a RAC1, Vilalta va dir que s’asseuran «davant de tothom», i especialment davant dels qui no comparteixen «res» per defensar la república catalana. D’altra banda, Vilalta va dir, en referència a Laura Borràs, que l’acte de commemoració del 17-A «no era moment per ser corejada ni voler tenir protagonisme». La portaveu republicana veu una falta de respecte i de «manca d’empatia» que s’interrompés el minut de silenci i va dir que «allà no tocava ni fer crits ni demanar explicacions» sobre els atemptats.

Aragonès va expressar en una entrevista amb l’ACN que el Govern no renunciarà a la taula de diàleg encara que hi hagi un canvi de govern a Espanya. Va dir que la negociació és d’executiu a executiu i que, en conseqüència, el procés de negociació «ha de continuar independentment del govern que hi hagi a l’Estat, perquè el conflicte continua».

Sobre la tensió que va provocar internament a JxCat, Vilalta va dir que aquesta situació «malauradament» no és nova, i que la divisió en el partit hi és des de fa mesos. Això, va expressar la dirigent republicana, resulta «un factor desestabilitzador»: «No és bo pel govern, ni per la ciutadania ni pel país». La portaveu també va lamentar que hi ha «veus de JxCat que van a la contra, i critiquen o no volen complir allò acordat amb el pla de govern», com ara pel que fa a la taula de diàleg. «Si algú creu que ha de reflexionar, perquè és molt crític i creu que no s’està complint, que proposi una alternativa i una solució», va afegir.

Borràs va criticar dijous, en declaracions a RAC1, que la vicepresidenta primera del Parlament, la republicana Alba Vergés, no estigués present a l’acte i ho deixés en mans de la vicepresidenta segona, la socialista Assumpta Escarp. Vilalta va acusar la presidenta suspesa del Parlament de voler «fer una polèmica» per a «desviar» el focus. I va justificar que el Parlament quedava representat amb la figura de la vicepresidenta segona.

D’altra banda, després que JxCat presentés una petició de reconsideració sobre la suspensió de Borràs, Vilalta va avançar que els membres republicans a la Mesa actuaran «amb coherència». Per tant, no acceptaran aquesta demanda.

Compartir l'article

stats