Diari de Girona

Diari de Girona

Barcelona acull una manifestació per demanar una escola amb més castellà

La capçalera de la manifestació a Barcelona. | JORDI COTRINA

Milers de persones (2.800 segons la Guàrdia Urbana i 200.000 segons els organitzadors) es van manifestar ahir pel centre de Barcelona per demanar que el castellà sigui llengua vehicular a l’escola a Catalunya i reclamar la fi de la immersió lingüística.

La mobilització, convocada amb el lema «Espanyol, llengua vehicular» per la plataforma Escola de Tots i que va tenir el suport del PP, Vox, Cs i Valents, va sortir d’Arc de Triomf i va comptar entre els participants amb la secretària general del PP, Cuca Gamarra; la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i el president de Vox, Santiago Abascal, a més dels líders del PP i de Cs a Catalunya, Alejandro Fernández i Carlos Carrizosa; el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, i la líder de Valents i regidora a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera.

Molts dels manifestants portaven banderes d’Espanya i Europa, així com pancartes amb missatges com «Catalunya som tots. Tots som Espanya», «En català, en castellà» o «Prohibir una llengua és prohibir dialogar».

Compartir l'article

stats