El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, va dir dimarts que l'"acord de claredat" proposat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, per pactar un referèndum "finiquita i liquida l'1-O". Un discurs que s'ha viralitzat a les xarxes socials, i que desenes d'independentistes crítics amb la postura d'ERC respecte el camí a la independència, subscriuen i aplaudeixen.

En la seva intervenció en el debat de política general, el líder dels populars catalans ha acusat Aragonès i els líders independentistes de "no treballar estrictament a favor de la independència", sinó "per aprofitar-se'n del somni de la independència de milers i milers de catalans".

"Vostè ha liquidat i liquidat l'1-O. Dissabte es compleixen cinc anys, cinc anys prenent els cabells a la ciutadania de Catalunya, dient-li que estàvem davant d'un referèndum definitiu i vinculant i que ja només quedava implementar-ho", va afegir

"Ara ens diu que això de l'1-O era un assaig, una performance, i que ara toca el de veritat", ha apuntat Fernández, que ha afegit: "Jo si fos independentista els enviaria a fregir espàrrecs. Ja n'hi ha prou de tanta presa de pèl".