Diari de Girona

Diari de Girona

Sanitat i autonomies ajornen la retirada de la mascareta al transport públic

El repunt lleu de casos de les darreres setmanes i la recomanació dels experts han estat decisius

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assenyalar ahir que el seu departament i les comunitats autònomes no van abordar ahir la retirada de l’obligatorietat de les mascaretes al transport públic a causa de la recomanació dels experts de la Ponència d’Alertes i a l’«ascens lleu» de casos de covid.

«No ha sortit, no ha estat objecte de comentari ni estava a l’ordre del dia. Cap dels consellers ho ha fet», va explicar la ministra a Santiago de Compostel·la després de la reunió del Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Darias va recordar que en l’últim CISNS el ministeri i les comunitats van coincidir que «fossin els experts els que continuïn assessorant en la presa de decisions» sobre la retirada o no de les mascaretes al transport públic.

«La Ponència d’Alertes es va reunir recentment i va concloure que s’ha de continuar esperant el moment. Som en una tendència ascendent, és veritat que lleu i sense impacte hospitalari per ara, però la ponència ha dit que vol continuar valorant-ho», va assenyalar la ministra.

Compartir l'article

stats