Diari de Girona

Diari de Girona

Laura Borràs aconsegueix dilatar la causa per corrupció al Tribunal Superior de Justícia

La defensa de la líder de Junts podrà sotmetre a un nou examen pericial material informàtic intervingut

La presidenta de Junts, Laura Borràs Natàlia Segura (ACN)

L’accidentat procediment obert contra l’expresidenta del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs, pels delictes que podria haver comès en fraccionar contractes per presumptament afavorir un amic quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), patirà un nou retard. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha accedit a traslladar a la defensa de la líder de Junts el material informàtic intervingut per sotmetre’l a un nou examen pericial.

En una providència, el tribunal accepta ampliar en 10 dies el termini per presentar l’escrit de defensa, per procedir a la pericial informàtica que entén fonamental per defensar-la, que exerceix l’advocat Gonzalo Boye. Fonts jurídiques van assenyalar que és impossible de calcular quan pot estar conclòs l’estudi, i per això el procediment es paralitzarà durant més temps de l’assenyalat per l’alt tribunal català.

L’expresidenta del Parlament ja va presentar un escrit en què sol·licitava la seva absolució. Es tractava d’un únic paràgraf, que deia: «Disconformes amb els correlatius de l’acusació, no hi ha hagut ni fraccionament de contractes, ni falsedats punibles ni decisions arbitràries, fet pel qual, sense que hi hagi fets constitutius de cap delicte, no cal parlar d’autoria, ni de circumstàncies modificatives, ni de pena, ni de responsabilitat civil derivada d’un delicte que no s’ha comès, i han d’imposar les costes d’ofici».

Correus electrònics qüestionats

Aquest escrit es va interposar per prevenir no poder-lo presentar en cas que no s’admetés la prova pericial ara acordada. Amb ella es pretén qüestionar els correus electrònics en què l’informàtic Isaías Herrero presumia de la seva bona relació amb la responsable de la ILC. El TSJC acorda facilitar-li la documentació «en el cas de ser cert que no se li hagués traslladat» i donar un nou termini per presentar una altra vegada l’escrit.

Compartir l'article

stats