El Consell per la República sobre la reforma del Codi Penal: "No acceptarem mai que els fets de l'1-O fossin delictius"

Castellà assegura que el procés d'independència "no s'ha acabat" i que "està més viu que mai"

Antoni Castellà, del Consell per la República, durant l'ofrena a la tomba de Francesc Macià

Antoni Castellà, del Consell per la República, durant l'ofrena a la tomba de Francesc Macià / ACN

ACN

 Antoni Castellà ha denunciat el pacte per reformar el Codi Penal en nom del Consell per la República i ha afirmat que no acceptaran "mai" que els fets de l'1 d'Octubre siguin "delictius". El responsable de Relacions Institucionals i Relacions amb l'Assemblea de Representants del Consell ha assegurat que la reforma "criminalitza" els votants del referèndum, el qual ha defensat va ser "legal". "La ciutadania va votar i va guanyar el sí, i cap polític, dirigent, diputat ni parlamentari pot reinterpretar l'1 d'Octubre i menys encara definir-lo com a delicte", ha etzibat. També ha avisat al president Pedro Sánchez que el procés d'independència no s'ha acabat, sinó que ha defensat que "està més viu que mai".

Castellà, que ha fet aquestes declaracions en la tradicional ofrena floral per retre homenatge al president Francesc Macià, ha llençat aquest missatge a Pedro Sánchez: "Aquest pacte que ell ha definit com que s'ha acabat el procés potser és en una petita part de l'independentisme, no amb la majoria, menys encara amb els votants de l'1-O, per tant, el procés d'independència està més viu que mai, va començar l'1 d'Octubre de 2017 i des del Consell de la República mostrem el ferm convenciment de no aturar-nos fins que sigui una realitat el mandat i Catalunya sigui un país independent", ha manifestat.

En la seva intervenció, Castellà també ha reivindicat la figura de Macià i l'ha considerat un dels referents més importants del catalanisme. "Va tenir una trajectòria absolutament admirable, precisament va començar com a militar espanyol, quan va prendre consciència del catalanisme va intentar fer una opció de reformisme d'Espanya, va passar a fer una proposta de federalisme i del federalisme a confederació fins a la independència", ha assenyalat. "El seny si no va acompanyat d'una voluntat ferma de combat senzillament serveix per tapar les covardies", ha tancat el polític parafrasejant a Macià.