La dona que ha trobat el nadó abandonat a Barcelona: «Pensava que era un ninot però va moure els ulls»

Ana Edilia marxava a treballar quan s'ha trobat el nadó dins d'una bossa d'esport

El carrer Begur de Barcelona, lloc on han trobat el nadó abandonat, en una imatge d'arxiu.

El carrer Begur de Barcelona, lloc on han trobat el nadó abandonat, en una imatge d'arxiu. / Francesc Casals

Guillem Sánchez

Ana Edilia, una veïna de nacionalitat colombiana que viu a Barcelona i que treballa netejant cases, sortia aquest dimarts a les 06.45 hores del matí de la seva casa, al carrer Begur del barri de Sants. A la vorera de davant, al costat de l'entrada d'una entitat social tancada, s'ha topat amb un home d'accent “peruà o equatorià” que assenyalava una bossa fosca: “És un nen”. 

El nadó ha estat trobat a l'interior d'una bossa d'esport.

El nadó ha estat trobat a l'interior d'una bossa d'esport. / EPC

La dona, sense deixar de mirar a aquell home que sostenia un telèfon mòbil, s'ha acostat a mirar l'interior de la bossa. “Vaig creure que era un ninotet”, admet que va creure en veure al nadó. “I vaig creure que l'home estava borratxo”, afegeix també. Però llavors: “el nadó va moure els ulls i el caparró”. Abans que sabés com reaccionar, l'home li ha mostrat la pantalla del seu telèfon, estava telefonant al 112 i, a continuació, li ha demanat que es quedés ella al costat del nen perquè ell arribava tard a la feina. 

Ana Edilia explica que ha acceptat quedar-se amb el nadó i també ella ha trucat pel seu compte al 112, on li han confirmat que una patrulla dels Mossos d'Esquadra i una ambulància ja estaven de camí. “Mentre esperava, l'he posat a la meva falda. Per si tenia fred, perquè estava plovisquejant. Li va caure el xumet i li vaig tornar a col·locar. Però estava tranquil, calentet, no plorava. L'havien deixat calentet”, explica. Dins de la bossa, hi havia una manta. 

Als tres o quatre minuts, ha arribat la patrulla policial i l'ambulància. El nadó d'entre un i dos mesos de vida, ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu i es troba fora de perill. La policia catalana ha obert una investigació per descobrir qui ha abandonat a aquest nadó al carrer, en plena onada de fred, durant una de les nits més fredes de l'any.