El Departament de Salut i Metges de Catalunya han aconseguit aquest dimarts al vespre pactar millores per al col·lectiu de facultatius i el sistema sanitari i amb aquest acord el sindicat ha desconvocat la vaga prevista per aquesta setmana, de dimecres a divendres. El departament i el sindicat majoritari entre els metges han arribat a un pacte després de sis reunions de negociació en els darrers dies i després de la vaga de la setmana passada, que va tenir una alta participació i mobilitzacions als carrers.

La jornada d'aquest dimarts ha començat a primera hora del matí amb dos grups de treball amb representants del sindicat i del Servei Català de la Salut (CatSalut) per concretar possibles mesures sobre les condicions organitzatives i assistencials. A la tarda, els responsables del departament, encapçalats pel conseller Manel Balcells, i la direcció del sindicat s'han tornat a asseure per negociar, amb les propostes dels grups de treball damunt la taula. La reunió ha començat a les 6 de la tarda i s'ha acabat a quarts de nou.

Desconvocades les tres jornades de vaga

El sindicat havia convocat tres jornades més de vaga, aquesta vegada amb aturades parcials de dimecres a divendres. Els metges ja van aturar-se la setmana passada amb dues jornades de vaga i mobilitzacions als carrers. La protesta de dimecres a Barcelona va congregar prop de 10.000 facultatius i la de dijous, que va arribar a les portes del Parlament, uns 5.000, en una setmana en què van confluir diverses convocatòries de vaga, de tots els sanitaris, docents i taxistes. Salut va reconèixer que el seguiment de la vaga havia estat important i va calcular que s'havien ajornat unes 2.000 intervencions i unes 5.000 agendes de visites.