Era previsible però la CUP encara no s'hi havia pronunciat. Aquest diumenge, però, la portaveu del grup parlamentari, Eulàlia Reguant, ha confirmat, en una entrevista a ElNacional.cat, que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos pel 2023 aprovats aquesta setmana pel Govern. "Estem acabant d'analitzar tots els números. Però més que una esmena a la totalitat, que és evident que acabarem presentant, el que nosaltres plantegem és una esmena a les polítiques del Govern", afirma per explicar el que farà la CUP. Reguant, a més, avisa que els anticapitalistes es dedicaran a "fer propostes, organitzant-se amb la gent que ja s'està mobilitzant, i escoltar totes aquestes plataformes".

Més enllà de les seves intencions, Reguant afirma que el mandat de Pere Aragonès al capdavant de la Generalitat està finiquitat. "La legislatura està esgotada en allò que tenia a veure amb grans transformacions i grans canvis i avançar cap a l'exercici de l'autodeterminació del país. El que ha passat en aquesta legislatura és que s'ha estancat el conflicte, s'ha intentat adormir, i que es respon al dictat de la patronal. S'estan impulsant macroprojectes que defineixen un model de país molt concret, que és el totxo, el turisme i la precarietat laboral", assegura la portaveu de la CUP.

Per últim, Reguant considera "molt complicat" refer l'entesa de la CUP amb el Govern. Per a la diputada, "ells han triat el camí contrari del que havien dit i s'havien marcat a l'inici de la legislatura", i això ho fa inviable.