Detingut el pare de dues joves catalanes assassinades en un «crim d’honor» al Pakistan

Arooj i Aneesa Abbas es volien divorciar dels seus marits després d'uns matrimonis forçosos

Detingut a Terrassa el pare de les dues germanes assassinades al Pakistan.

Detingut a Terrassa el pare de les dues germanes assassinades al Pakistan. / EFE

EFE

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut aquest dimecres a Terrassa el pare de les dues germanes de 24 i 21 anys assassinades al Pakistan el mes de maig passat per part dels seus familiars.

Segons ha avançat El País i han confirmat a Efe fonts properes a la investigació, els Mossos i la Policia Nacional han desplegat aquest matí un dispositiu conjunt a Terrassa, en què ha estat detingut Ghulam Abbas, el pare de les dues germanes Arooj i Aneesa Abbas, assassinades en el marc del que es coneix com a "crims d'honor".

Després de diversos mesos d'investigació a l'entorn familiar d'aquesta família pakistanesa resident a la localitat vallesana, aquest matí s'està desenvolupant una operació policial que està sota secret de sumari.

Des que es va tenir coneixement d'aquest doble feminicidi al maig de l'any passat, els Mossos d'Esquadra van començar a interrogar familiars i coneguts de les dues germanes residents a Terrassa, entre ells el seu pare, germans i un oncle per determinar-ne la presumpta implicació en els fets.

Després d'un viatge al Pakistan, les dues germanes van ser assassinades en aquest país per familiars, entre ells un germà, perquè es volien divorciar dels seus marits després d'uns matrimonis forçosos.