Tres menors morts i un ferit crític en caure un cotxe per un barranc i incendiar-se al Perelló

Els ocupants del vehicle anaven a veure un partit de futbol

ACN

Tres adolescents de Camarles, al Baix Ebre, han mort aquest diumenge en un accident de trànsit a la TV-3022 al Perelló, mentre que una quarta persona ha resultat ferida crítica, segons ha informat el Servei Català del Trànsit. Per causes que s'estan investigant, un cotxe que circulava en sentit nord, cap a Rasquera, ha sortit de la via, ha caigut per un barranc i s'ha incendiat. Les víctimes mortals tenien 13, 15 i 16 anys, i el conductor, que està ingressat a la Vall d’Hebron, 19. Amb aquestes ja són 24 les persones que han perdut la vida en accident de trànsit a les carreteres catalanes aquest 2023.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís quan faltaven pocs minuts per a les quatre de la tarda. L'accident ha obligat a tallar la via en els dos sentits de la marxa fins a les 20.00 hores, quan s'ha obert un carril al trànsit. Fins al lloc s'hi han desplaçat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i onze unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb un helicòpter medicalitzat.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha desplaçat fins al Perelló arran del sinistre i en declaracions a la premsa ha explicat que els ocupants del vehicle anaven a veure un partit de futbol. El Camarles CF jugava aquest diumenge contra el Pinell CF a Pinell de Brai Terra Alta, un partit que ha quedat suspès cap a la mitja part.

Tres menors morts i un ferit crític en caure un cotxe per un barranc al Perelló

Tres menors morts i un ferit crític en caure un cotxe per un barranc al Perelló / ACN

Elena ha assenyalat que hi ha una investigació judicial oberta i que els Mossos faran "les investigacions que corresponen" i ha lloat l'atenció que el SEM ha brindat a les famílies de les víctimes "en una situació molt difícil". "És un impacte brutal per a tots els veïns i per a totes les famílies", ha assegurat. També ha explicat que l'Ajuntament del Perelló ha posat instal·lacions municipals a disposició dels familiars, concretament l'hotel d'entitats, que ha servit de punt d'atenció psicològica.

L'alcalde de Camarles, Ramon Brull, que ha acompanyat el conseller, ha afirmat que es tracta d'"un cop duríssim" per a la localitat, que és "un municipi molt petit" en què tothom té parentiu o almenys es coneix. No ha avançat si es declararà cap dia de dol al municipi ja que primer vol celebrar un ple extraordinari per "no prendre cap decisió en calent" i que hi hagi consens amb els grups municipals.

En un missatge a Twitter, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el "profund condol" del Govern "i del país" per l'accident i s'ha posat "a disposició del poble de Camarles en aquests moments tan durs". "No hi ha consol possible davant de la tragèdia de tres adolescents morts i un jove greument ferit", ha dit.