Moren tres geòlegs, dos d'ells estudiants, atrapats per un despreniment a la mina de Súria

Els cossos d’emergències treballen per rescatar els cossos

Tres treballadors morts a la mina de Súria després d’un despreniment

Tres treballadors morts a la mina de Súria després d’un despreniment / EFE / Reuters

ACN

Tres geòlegs han mort en quedar atrapats a la mina de Súria a uns 900 metres de profunditat després d’un despreniment en una galeria. Entre les víctimes hi ha dos estudiants de màster de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la UPC de Manresa, segons ha confirmat a Regió7 el director del centre, Pere Palà, que s'ha mostrat consternat per l'accident. Un d'ells estava fent les pràctiques a la mina en el marc d’un conveni de cooperació educativa. El tercer mort seria un altre geòleg contractat per l'empresa ICL. La UPC ha convocat per a les 13.30 hores un minut de silenci i ha traslladat, en un comunicat, el seu condol a la família i amics.

Ubicació de la mina de Súria.

Ubicació de la mina de Súria. / Europa Press

Els Bombers han rebut l’avís minuts abans de les nou del matí. S’han activat vuit dotacions i l’helicòpter medicalitzat. Els cossos d’emergències valoren com executar el rescat dels cossos. Per la seva part, els Mossos d’Esquadra han activat l’equip de muntanya, la unitat canina i la de subsol. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat dues unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i l’equip de psicòlegs davant de la gravetat de l’accident.

Tres treballadors morts a la mina de Súria després d’un despreniment

Tres treballadors morts a la mina de Súria després d’un despreniment / EFE / Reuters

Al Bages s'han registrat altres accidents mortals en els treballs d'extracció a la mina en els últims anys. El 2013 van morir tres treballadors. El 2015, hi va haver una víctima mortal a la mina de Vilafruns a Balsareny. L'últim accident que s'havia registrat fins a dia d'avui va ser el 2020, quan van morir dos treballadors en un accident també a aquesta última mina a Balsareny.

No es va detectar cap problema

L’última revisió a la mina de Súria per part de la Generalitat de Catalunya va ser fa tres setmanes i no es va detectar cap problema que motivés l’obertura de cap expedient, segons ha explicat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha comparegut amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, des de Súria. Elena ha indicat que el rescat no serà curt perquè hi ha dificultats per accedir al punt on han quedat atrapats les tres víctimes, a 900 metres de profunditat. Cal assegurar la zona per garantir la seguretat dels equips d’emergències.

Imatge de l'interior de la mina de Súria, durant la construcció de la rampa

Imatge de l'interior de la mina de Súria, durant la construcció de la rampa, en una imatge d'arxiu. / REGIÓ7/ ARXIU / ICL