L'accident a la mina de Súria es va produïr a uns 650 metres

L'ICL, l'empresa que gestiona les mines, atura l'activitat fins als enterraments dels tres joves, un d'ells, de pràctiques

ACN/DdG

L'empresa que gestiona les mines de Súria, ICL, ha aclarit que l'accident mortal s'ha produït a uns 650 metres de profunditat. Per tant, no es tracta del punt més baix de la mina. En el moment dels fets, els tres joves, tots ells geòlegs, estaven fent tasques de seguretat a la zona, situada a la part est de la mina. El conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana, ha lamentat els fets i ha donat el condol a les famílies. L'empresa ha aturat la seva activitat fins que no es facin els enterraments. Les tres víctimes, de 28, 29 i 31 anys són originaris de Sant Joan de Vilatorrada, Vinaròs, i Colòmbia. Aquest últim és el que estava fent pràctiques i portava pocs dies a l'empresa.

Els cossos dels tres treballadors han estat rescatats pel Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina. Tots tres havien quedat atrapats aquest matí després d’un despreniment en una galeria.

L’avís s’ha rebut pocs minuts abans de les 9. Abans de poder iniciar les tasques de rescat, s'ha calgut assegurar la zona perquè fos segura pel personal d’emergències. Ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha confirmat de forma oficial la notícia un cop rescatats els cossos. Aragonès ha traslladat el condol a les famílies, companys i entorn de les víctimes i ha agraït la difícil tasca dels equips d’emergències. Aragonès ha constatat la dificultat de les tasques de rescat, habitual en aquest tipus d’accidents a les mines.