Arriba un episodi de calor: temperatures de juny a finals de març

El risc d'incendi segueix en augment a causa de les altes temperatures i la falta de pluges

Les altes temperatures fan que la platja sigui una de les opcions d'oci dels ciutadans.

Les altes temperatures fan que la platja sigui una de les opcions d'oci dels ciutadans. / Europa Press

L’inici de la primavera ja ens ha ofert els primers dies de temperatures càlides que, tot i així, no serà res comparat amb l’episodi de calor que ens espera a mitjans d'aquesta setmana. Un repunt dels termòmetres que durant tres jornades ens traslladarà a «temperatures pròpies de juny», tal com ha explicat l’Aemet en el seu pronòstic per als pròxims dies.

Segons detalla l’agència meteorològica estatal, la temperatura mitjana, que és la mitjana de la màxima i la mínima, prevista entre dimarts 28 i dijous 30, ens deixarà «valors molt inusuals pel seu caràcter càlid per a l’època».

Seran registres diürns entre 10 °C i 15 °C per sobre de la mitjana a diversos punts de la geografia espanyola: Catalunya interior i nord-occidental, vall de l'Ebre i del Guadalquivir. Així, es podria arribar perfectament a registres superiors als 30 °C.

El repunt dels termòmetres començarà a partir de dimarts, després d’un dilluns de descens tèrmic moderat. Els dies de pic màxim de les temperatures es donaran entre dimecres i divendres, i ja dissabte s’iniciarà un brusc descens que tornaria a situar la temperatura en rangs més habituals per a aquestes dates.

Aquesta combinació d’altes temperatures i falta de pluges està provocant una sequera i un caldo de cultiu perquè els incendis es puguin iniciar i propagar amb molta facilitat. Segons explica l’Aemet, malgrat estar encara molt lluny de l’estiu, el risc d’incendis «ja arriba a valors molt alts o extrems a determinades zones del país».