Alerta meteorològica: Última setmana d'abril amb pronòstics de fins a 40ºC a la península ibèrica

Un aire càlid i sec afectarà Espanya d'una forma abrupta

Calor

Calor

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Segons informa AEMET, aquesta setmana comença amb l'entrada progressiva d'un aire molt càlid i sec, d'origen africà a la Península i Balears. Pujaran les temperatures com si estiguéssim a l'estiu, unes temperatures mai vistes per l'època de l'any en la que estem. 

Hem passat de tenir quatre estacions a tenir-ne dues, l'hivern i l'estiu. Què passa si passem a tenir només dues estacions? Que cada vegada tindrem menys pluges, cosa que ja està passant i que, per exemple, animals o plantes s'extingiran pels efectes del canvi climàtic. La naturalesa té un període de floració i aquest es veu afectat per la "manca de primavera", doncs el mateix passa amb altres espècies animals.

Aquest dimarts s'espera que les màximes superin els 30ºC i fins i tot, els 35ºC a diversos punts del país: Andalusia i València seran les zones més afectades per aquesta onada de calor. Catalunya queda "exempta" d'aquestes altes temperatures, tot i que, hem d'estar atents a qualsevol possible canvi d'última hora.

Durant la setmana les temperatures no pararan d'augmentar arreu del país. La zona sud de la península, durant la jornada de divendres podrà arribar als 38-40ºC. Però, compte! A partir del dissabte nit, es produirà un descens important de les temperatures i a Catalunya la probabilitat de tempestes serà molt alta.

Així doncs, compte amb la calor extrema i tot i que, a Catalunya no ens toqui de tan a prop, les temperatures augmentaran arreu del país. Extremeu les precaucions i el cap de setmana, prepareu els paraigües per possibles pluges