Aquesta tarda i demà, dijous 25 de maig, alerta per fortes pluges a Catalunya

Girona tindrà pluja, però no estarà en alerta

Alerta per pluges

Alerta per pluges / Servei Meteorològic de Catalunya

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Fa unes setmanes que plou una mica i això és molt positiu per la sequera extrema a la qual estem arribant a conseqüència del canvi climàtic, tot i que, no arribem al llindar mínim de pluja que pertocaria per l'estació de l'any en la qual estem. Les reserves d'aigua actuals a Catalunya són només d'un 25% segons les fonts de la Generalitat de Catalunya.

Reserves d'aigua

Reserves d'aigua / Generalitat de Catalunya

Tot i això, el Servei Meteorològic de Catalunya llança un avís per aquesta tarda de dimecres i demà, dijous 25 de maig, ja que segurament, hi haurà una forta intensitat de pluja, la qual anirà per diverses regions catalanes, tot i que, Girona poca pluja rebrà.

Aquesta tarda de dimecres, les zones de la Catalunya Central, Lleida, Barcelona i, la frontera amb l'àrea del Camp de Tarragona estaran en alerta per l'avís d'intensitat de pluja amb perill moderat que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya. Les afectacions començaran a prop de les 12 h del migdia.

Tot i que, les alertes se situen a les zones que hem comentat, Girona també té pronòstic de pluja, tot i no estar en alerta per perill moderat. Tot i les pluges, les altes temperatures d'aquests dos últims dies fan que el temps sigui molt inestable, ja que avui ens trobem a una màxima de 26º i una mínima de 12º, temperatures molt elevades per l'època de l'any en la qual ens trobem, però molt més baixes que l'any passat per aquestes dades, que segons 'El País' diverses zones de Catalunya van arribar els 38,5º, unes màximes mai vistes.

Dijous 25 de maig a la tarda

Dijous 25 de maig a la tarda / Servei Meteorològic de Catalunya

Demà, dijous 25 de maig, continuarem amb les alertes per pluges moderades, les quals a poc a poc s'aniran acostant a la zona gironina. Les temperatures patiran una lleugera baixada, passant a unes màximes de 23º i la zona de Lleida quedarà exempta de l'avís. Tot i que, el Camp de Tarragona entrarà en avís per intensitat de pluja.

A la tarda del dijous, les pluges i tempestes es tornaran a desplaçar, sense tocar Girona, però sí que seguirem amb pluges sense avís per intensitat de pluja. Lleida i la Catalunya Central seran les parts més afectades, tot i que, Barcelona, l'Alt Pirineu i Aran, també patiran segons la zona, l'alerta de pluges.

A partir de divendres 26 de maig sembla que el temps s'estabilitzarà, almenys durant el matí perquè a la tarda tornaran a repicar les campanes de la pluja a Girona, a l'Alt Pirineu i Aran, però sense l'avís per pluja moderada. Restarem atents al temps per poder-vos informar dels canvis sobtats d'aquesta primavera tan canviant.