Problemàtica del soroll

Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

L’associació PACAME denuncia que ha mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de l’Estadi Olímpic

EFE

L’associació veïnal d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació (PACAME) ha denunciat l’alt volum dels concerts de Coldplay a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, cançons que s’han pogut sentir en diversos barris de la ciutat.

La PACAME, que lluita contra l’incivisme, el soroll, la massificació i els ‘botellons’ que no deixen descansar els veïns, ha expressat al seu canal de Twitter la seva queixa pel volum dels tres concerts que fins ara ha ofert Coldplay a Barcelona. Al primer, dimecres, el grup de Chris Martin va desencadenar la màgia i l’eufòria col·lectiva.

L’associació ha explicat que durant un dels concerts de la banda britànica han mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de l’Estadi Olímpic. «Les autoritats permeten fins a 53 decibels, una burrada igualment. ¿Us podeu imaginar què deuen sentir els veïns que hi viuen més a prop?», es pregunta la PACAME, que recorda que aquest diumenge Coldplay suma quatre concerts a la ciutat.

«Un altre concert de Coldplay en el qual es tiren petards com a part de l’espectacle. ¿No són conscients que la gent dorm per matinar i anar a treballar?», afegeix la PACAME en al·lusió als focs artificials que tanquen cada concert, dues traques finals, i finalment qüestiona: «¿Per què ho permet, l’ajuntament? ¿Tot s’hi val?».

Els veïns dels barris de Poble-sec, Sants i l’Eixample també s’han queixat de l’elevat volum dels altaveus dels concerts. Alguns afectats asseguren a les xarxes socials que el volum és tan alt que fins i tot identifiquen cada cançó que sona.

Vibren els vidres de les vivendes

Veïns de l’avinguda de Rius i Taulet han explicat a la televisió municipal Betevé que estan «cansats» dels esdeveniments massius que se celebren a Montjuïc i dels festivals de música i dels concerts que s’hi celebren. Tot i que reconeixen que aquesta vegada no han sentit vibrar els vidres de les vivendes, com en altres ocasions, sí que han mesurat el soroll durant les hores del concert i han constatat que els decibels superaven els límits.

Fonts de l’ajuntament citades per la televisió municipal han explicat que al primer concert de la banda britànica a Barcelona es va seguir la normativa vigent i van utilitzar els mesuradors de pista que controlen al minut el nivell d’afectació i garanteixen el compliment dels límits marcats.

També es va controlar l’afectació sonomètrica a l’exterior de l’estadi i es va comprovar que es complia amb els límits establerts, tot i que el consistori ha admès que existeixen factors ambientals, com el vent, que influeixen en la propagació del soroll.

L’exitós grup britànic conclou avui la sèrie de quatre concerts a Barcelona, la seva única actuació en aquesta gira a Espanya, als quals hauran assistit més de 220.000 persones.

No és la primera vegada que un concert a l’Estadi Olímpic provoca queixes per part de veïns i entitats, i un dels més polèmics va ser el concert de Guns N’ Roses de 2018.