El Parlament retira l’acta a Laura Borràs i votarà el relleu divendres

Avui s'ha rebut la notificació del Tribunal Suprem que desestima la petició del Parlament de suspendre de manera cautelar l’ordre de retirada de l’escó

Borràs al Parlament

Borràs al Parlament / EFE

Carlota Camps

Fi del serial. El Parlament retirarà finalment l’acta de diputada a Laura Borràs i preveu convocar un ple extraordinari per escollir la nova presidència de la institució.El ple està convocat per divendres. La Cambra ha convocat per a aquesta tarda una reunió de la Mesa i de la Junta de Portaveus d’urgència, després de rebre la notificació del Tribunal Suprem que desestima la petició del Parlament de suspendre de manera cautelar l’ordre de retirada de l’escó de la JEC. Segons fonts parlamentàries, el ple serà divendres, després de l'acord dels portaveus de totes les formacions en la reunió prevista, després d’escoltar també la visió dels lletrats sobre l’assumpte. «Hem vist que s’ha arribat al final dels passos a fer», asseguren fonts parlamentàries, que donen per fet que després de la interlocutòria del Suprem ja no hi ha més recorregut a fer per part del Parlament.

Aquest dilluns passat, la Sala del Contenciós del Tribunal Suprem va acordar no anul·lar l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 3 de maig passat que va deixar sense efecte la credencial de diputada del Parlament de Laura Borràs, i així ho ha comunicat a la Cambra aquest mateix dijous. La sentència de Borràs encara no és ferma, però la LOREG considera que incorren en una situació d’inelegibilitat sobrevinguda –i han de perdre el seu escó– els diputats que siguin condemnats per delictes contra l’Administració pública, com és el cas de la prevaricació. La dirigent de Junts està condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.