Alerta per pluges intenses aquesta tarda, especialment a les comarques de Girona i la Catalunya Central

Els ruixats poden deixar més de 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques del Berguedà, la Garrotxa i Osona

Alerta per pluges intentes aquesta tarda, especialment de la Catalunya Central i comarques de Girona

Alerta per pluges intentes aquesta tarda, especialment de la Catalunya Central i comarques de Girona / Meteocat

Redacció

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses fins a la nit a moltes comarques catalanes, especialment de la Catalunya Central i comarques de Girona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses a partir del migdia, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. Les precipitacions poden afectar comarques de l’interior de Tarragona i Lleida, Terres de l’Ebre i prelitoral de Barcelona, però amb més probabilitat a la Catalunya Central i comarques de Girona. La intensitat de pluja pot superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques del Berguedà, la Garrotxa i Osona i, a més, és possible que de manera local hi hagi acumulacions de pluja superiors als 50 mm.

De cara a la franja del vespre i nit, les precipitacions haurien de baixar d’intensitat i afectar la Catalunya Central i algunes comarques de Lleida.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i d’algun fenomen de temps violent (fort vent, esclafits,...).

Demà, més pluja

Aquest diumenge, les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del migdia sobretot al Berguedà, Ripollès, Osona i Garrotxa.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.