Apareix una manta de tres metres a la riba de la platja de Calafell

Aquest animal, de la família dels taurons, és poc habitual veure'l tan a prop de la platja, ja que viu a les profunditats marines

La manta, a la platja de Calafell.

La manta, a la platja de Calafell. / CREAC

Redacció

Redacció

Un peix manta de tres metres (poden arribar als cinc) va aparèixer a la platja de Calafell aquest diumenge, fet que no acostuma a passar, ja que aquests animals viuen en les profunditats marines. El centre de recerca i educació ambiental de Calafell va rebre un avís perquè l'animal semblava encallat a la riba de la platja.

No obstant això, la manta, una espècie protegida de la família dels taurons, estava tan a la vora de la costa per parir. Els agents rurals, que també van arribar a la zona, van obligar la gent a apartar-se i a donar espai a aquest animal que, malgrat no ser agressiu, té una cua amb una agulla que pot causar una picada.

L'insòlit no és tan sols que l'animal s'acostés a la costa, fet que podria ser causat perquè estava desorientat, sinó que una vegada va estar tranquil, va parir, fet que mai s'havia observat en la costa catalana. Aquests peixos tenen ous que maduren dins de la mare. Al cap d'una estona, tant la mare com la cria, van tornar mar endins.