25 persones van morir ofegades a les platges catalanes i 11 a piscines l'any passat

El CECAT enceta aquest dissabte el dispositiu de seguretat de la campanya d'estiu

Alguns turistes estirats en la poca sorra que queda a la platja de Lloret de Mar.

Alguns turistes estirats en la poca sorra que queda a la platja de Lloret de Mar. / Aleix Freixas

ACN

ACN

25 persones van morir ofegades l'any passat a les platges catalanes, mentre que 11 persones més ho van fer a piscines. Són les xifres que ha aportat Protecció Civil en el marc de la presentació de la campanya d'atenció als banyistes d'aquest estiu. Com cada any, a partir d'aquest dissabte 15 de juny comença el dispositiu de coordinació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), del qual formen part Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de forma presencial. El dispositiu està en contacte continu amb tots els operadors de socorrisme i cossos d'emergències i seguretat que actuen a platges i piscines. Protecció Civil fa una crida a extremar les precaucions durant els mesos d'estiu.

La majoria de les 25 persones que van morir ofegades a les platges catalanes l'any passat (xifra igual que la del 2022), la majoria eren homes de més de 70 anys. Les 11 víctimes de les piscines són 2 menys de les 13 de l'any anterior. També hi va haver un gran nombre de ferits greus, la majoria menors d'edat.

Tot i que la campanya de platges comença oficialment aquest dissabte -s'allargarà fins al 15 de setembre-, en el que va de 2024 hi ha hagut una desena de víctimes mortals a les platges catalanes, segons indica Protecció Civil.