ERC denuncia als Mossos un ciberatac que ha afectat dades personals

El partit diu que els atacs s'han multiplicat els darrers mesos i afirma que n'han patit 2 milions des de l'11 de maig

Imatge de la seu d'Esquerra Republicana

Imatge de la seu d'Esquerra Republicana / Bernat Vilaró / ACN

ACN

ACN

ERC ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra després d'haver patit un ciberatac que ha afectat part de la base de dades del partit. En un comunicat, la formació ha explicat que l'atac informàtic va ser el cap de setmana i ha assegurat que va afectar dades personals. El partit ja ha informat les víctimes de la situació. Segons la formació, els darrers mesos els atacs "s'han multiplicat" i assenyalen que això coincideix amb l'aprovació de l'amnistia i amb les eleccions catalanes i europees. Concretament, afirmen que des de l'11 de maig -el dia abans dels comicis catalans- han rebut més de dos milions d'atacs informàtics. ERC apunta que aquest últim, però, ha estat "el més compromès".

El partit ha presentat ja una denúncia als Mossos i a les autoritats pertinents. Segons afirmen, tenen informació sobre l'acció criminal i han aplicat mesures correctores.

"Condemnem aquestes actuacions contràries a qualsevol principi democràtic i ens comprometem a defensar els drets de la nostra militància fins a les darreres conseqüències", subratllen al comunicat.