Pont Major de Girona, entre els cinc barris on el Govern destinarà 3,4 milions per abordar la pobresa infantil

El Govern actuarà als barris més desafavorits de Lleida, Manresa, Badalona, Girona i Tortosa

La Biblioteca Just M. Casero del barri de Pont Major.

La Biblioteca Just M. Casero del barri de Pont Major. / Ajuntament de Girona

El Govern ha aprovat un acord que autoritza el Departament de Drets Socials a destinar 3,4 milions d’euros a activitats i projectes experimentals per a l'abordatge integral de la pobresa infantil en cinc barris: la Mariola de Lleida, el Casc Antic de Manresa, Sant Roc de Badalona, el Pont Major de Girona i el Barri Vell de Tortosa. Aquesta nova línia de subvencions per als anys 2024 i 2025 s’emmarca dins de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya, aprovada el mes d’abril. El Departament preveu que les entitats del tercer sector puguin presentar sol·licituds durant les properes setmanes.

Concretament, les iniciatives se centraran en la millora del rendiment educatiu dels infants i dels adolescents, el foment i la promoció d’hàbits per a una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física, la seva participació en activitats d’educació en el lleure i el suport i l’acompanyament a les seves famílies per a l’obtenció d’ajuts i prestacions i el seu empoderament en el desenvolupament de les funcions parentals.

La identificació dels cinc barris participants s’ha fet atenent a diferents graus de pobresa i tenint en compte característiques sociodemogràfiques i territorials específiques (àrees urbanes i rurals, població migrant), així com la presència de serveis i recursos disponibles especialitzats en infància.