El líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va estar afiliat al PP tres anys i set mesos -des del 10 de setembre de 2002 fins al 7 d'abril de 2006-, el que implica que va militar en aquest partit fins a tres mesos abans de ser nomenat president de C's al congrés fundacional de l'esmentada formació, segons va avançar ahir El Periódico. Aquestes dades, facilitades pel PPC, es desprenen, entre d'altres, del full d'afiliació de Rivera a Noves Generacions, que segons fonts dels populars porta data de 10 de setembre de 2002 i apareix signada pel mateix Rivera.

No obstant això, fonts de Ciutadans-Partit de la Ciutadania van explicar que Rivera només va signar un document per «demanar informació» sobre el PP, moment a partir del qual, segons la versió de C's, el PP el declara «simpatitzant» del partit i li envia informació puntualment. Anys més tard, el líder de Ciutadans va enviar dos burofaxs al PP perquè deixessin de remetre-li informació i per demanar que el «donessin de baixa de la base de dades» d'aquest partit, segons aquestes mateixes fonts. Fonts del PP català contradiuen aquesta versió i asseguren que Rivera «era conscient del que anava a fer», ja que en el full d'afiliació apareix la seva firma sota la frase «firma de l'afiliat».

En l'esmentat full, segons les mateixes fonts, dos membres de les joventuts avalen amb la seva firma l'entrada en el PP d'Albert Rivera, que aporta les seves dades personals en aquest escrit. No obstant això, al PP català no li consta que Rivera arribés a pagar la quota de 30 euros a Noves Generacions, encara que sí confirma que la seva baixa de militància es va fer efectiva el 7 d'abril de 2006 i que se li va comunicar oficialment per carta el 15 de juny de 2006.