Els carrers del centre de Banyoles ja tenen funcionant l´enllumenat de Nadal, que s´ha renovat i ampliat en algunes zones. Ahir a la tarda, i per primer cop, es va organitzar un acte festiu per celebrar l´encesa general del nou enllumenat. Amb aquest motiu, la Coral del Centre Excursionista de Banyoles va oferir una cantada de nadales a la plaça Major, i tots els assistents i vianants van poder gaudir també d´una xocolatada popular.

Aquest Nadal s´ha renovat l´enllumenat d´algunes places del centre, en concret la plaça Major, la plaça dels Turers i la plaça Doctor Rovira, amb sistemes més sostenibles i de menor consum energètic. També se n´ha instal·lat a carrers on fins ara no n´hi havia, com el Jacint Verdaguer i el de la Llibertat i a l´avinguda dels Països Catalans.

L´ampliació i renovació ha estat possible, en bona part, gràcies a un conveni entre l´Ajuntament i l´empresa SECE, concessionària del servei d´enllumenat. L´acord estableix que la companyia instal·larà tots els llums. Fins ara, cada carrer assumia el cost. Segons el conveni, aquesta instal·lació la pagarà SECE. Una altra de les conseqüències de l´acord és que permet començar un procés per anar unificant l´enllumenat.