La biblioteca municipal Pere Caner de Calonge ha arribat a 359 socis al cap d´un mes d´haver entrat en funcionament, una xifra que suposa una mitjana de 15 altes diàries. La biblioteca també ha comptabilitzat 2.208 visitants, amb una mitjana de 96 persones per dia que han passat per aquest equipament durant els 23 dies laborables des de la seva obertura.

L´Ajuntament de Calonge ha valorat positivament el nombre d´altes de socis i l´afluència de visitants a un equipament que va obrir les portes el 10 de febrer. Una altra dada significativa de l´estadística d´aquest mes de funcionament són els més de 600 usuaris d´Internet que han passat per la biblioteca i els 1.662 préstecs que s´han realitzat durant aquest període.

La biblioteca municipal Pere Caner va obrir amb un fons de 12.500 volums que ha augmentat fins als 14.175 documents, que ara estan a disposició dels usuaris i es preveu incrementar-lo fins a assolir els 20.000 volums. La biblioteca Pere Caner està situada a l´edifici de l´antic hospital de pobres de Calonge. Aquest edifici, que data del segle XVII, havia acollit l´antic hospital de pobres i, posteriorment, l´escola del poble. Ara s´ha rehabilitat conservant els elements històrics però sense oblidar aspectes com la funcionalitat, de manera que l´edifici combina modernitat i antiguitat.