La Sala Walter Benjamin acull avui la projecció d´una sèrie de televisió inspirada en Portbou, els paisatges i els veïns. S´ha editat en DVD amb els capítols de la sèrie que es poden adquirir al municipi. La projecció aquest cap de setmana és una iniciativa impulsada per l´Ajuntament, la Xarxa de Televisions Locals i Elisabeth Produccions.

La doble projecció de Portbou -dissabte es va fer la primera sessió i avui la segona- està basada en una selecció de capítols de la sèrie amb el mateix nom que ha emès la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) en la franja de nous formats Denominació d´Origen (DO).

La productora barcelonina Elisabeth és l´autora de Portbou. Es tracta d´una sèrie de 26 capítols que es va rodar íntegrament al municipi i que es va emetre a través de la xarxa local. La sèrie és un compendi de reflexions i mirades sobre temes diversos a càrrec dels habitants del municipi. Segons un membre de la productora, Marcos Ruiz, «Portbou reuneix un seguit d´atractius que donen joc a l´argument: un poble fronterer, entre mar i muntanya, per on hi passa el tren... i amb una realitat carregada d´històries interessants».

Portbou ha estat inclòs en el cartell de projeccions del festival Miniput de noves tendències de televisió que se celebrarà a Barcelona el 15 de desembre.