DdeG, Colomers

L'Ajuntament de Colomers ha presentat el projecte per dinamitzar econòmicament el municipi al voltant del riu a la propera convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (Puosc).

Es tracta d'una iniciativa anomenada Parc del Ter, que es vol desenvolupar el 2009 i té un cost de 259.312,20 euros. El seu objectiu és recuperar els espais públics de la ribera urbana de Colomers -ara propietat de l'ACA- per a usos compatibles amb l'entorn i que permetin un nou model de desenvolupament, basat en el turisme i el lleure sostenibles i l'educació mediambiental. El projecte va sorgir del fòrum participatiu "Colomers, una abraçada al Ter" -suggerint accions com un punt de trobada-berenador, un circuït de salut, un observatori ornitològic, una pista esportiva o un àmbit de plantes remeires autòctones- i de l'interès d'empreses privades per dinamitzar la subcomarca -amb propostes com activitats de piragüisme o un punt d'enlairament de globus aerostàtics.

Colomers també ha inclòs al Puosc la tercera fase de la pavimentació del nucli històric, amb un cost de 191.974,12 euros. Aquesta obra prevista per a 2008 pretén soterrar els serveis que trenquen les visuals de la plaça de la Vila i posar la primera petjada per a la recuperació del nucli antic medieval, amb una pavimentació més respectuosa amb l'entorn històric més proper.

En tercer lloc, i per a 2011, també s'ha incorporat la rehabilitació de l'edifici de l'ajuntament, pressupostada en 203.062 euros i que vol reparar la teulada de l'edifici i dotar el consitori de mesures d'accessibilitat.