DdeG, Figueres

La nova gossera per a l'Alt Empordà està previst construir-la en uns terrenys a Vilatenim que es trobarien a l'entorn d'on està previst situar la depuradora municipal. La gossera suposarà eliminar les instal·lacions de la Protectora d'Animals i Plantes situada al carrer Pont de Molins i que comporta molèsties als veïns. S'hi volien instal·lar pantalles acústiques, però s'ha descartat davant l'imminent construcció de la nova.

El projecte del nou Centre d'Acollida d'Animals per donar servei a tota la comarca l'ha impulsat el Consell Comarcal i l'Ajuntament es va oferir per cedir un terreny per a la seva construcció. Hi han treballat les dues administracions i també l'actual protectora d'animals. Serà un espai d'uns sis mil metres quadrats a Vilatenim i a mig quilòmetre de les zones urbanes per evitar molèsties als veïns.

Els problemes de l'actual

Amb l'equipament, a banda de garantir l'espai suficient per atendre la demanda d'animals, soluciona les molèsties que ocasiona l'actual. Situada entre edificis comporta problemes de soroll i també de males olors. Per això havien plantejat aplicar solucions provisionals que es descartarien per plantejarà que pel 2010 podria comptar-se amb la nova.