C.Vilà, Castelló d'Empúries.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries espera tancar un acord amb el propietari del Mas Llebrer del Trabuc que cediria aquesta propietat a canvi d'un altre ter?reny on, a través d'una modificació del planejament, podria construir-se un hotel de luxe. El promotor també es faria càrrec de finançar una rotonda i millores a l'espai del Trabuc. La modificació del planejament haurà de comptar, però, amb el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme. La masia, valorada en 2 milions d'euros, es vol convertir en un centre cívic. El cost de l'hotel seria de 8 milions d'euros.

L'Ajuntament valora que l'acord suposaria un gran benefici per al municipi. En aquest sentit, l'alcalde de Castelló (ERC), Salvi Güell, remarca que "es tracta d'un acord que proporcionarà a Empuriabrava una sèrie de serveis que ara mateix no disposa, gràcies a aquesta permuta que tant interessa a tots els castellonins i als promotors del projecte".

La masia, un futur centre cívic

El Mas Llebrer, conegut com el Trabuc, se situa en aquesta gran àrea de zona verda d'Empuriabrava. És una antiga masia de 1.472 metres quadrats que està valorada en els dos milions d'euros. El propietari la cediria a l'Ajuntament i, a canvi, rebria un ?ter?reny de 4.900 metres quadrats del qual en cediria 374 metres quadrats.

Per tal que es pugui portar a terme el conveni entre el propietari de la finca i l'Ajuntament s'hauria de modificar puntualment l'actual Pla General d'Ordenació Urbana amb una mesura concreta que haurà de comptar amb el vistiplau d'Urbanisme. La modificació comporta una reordenació de la zona verda prevista al Pla General. No es tracta d'una modificació que comporti la de?s?aparició de la zona verda o el seu trasllat, sinó que es reordena l'espai lliure de la zona verda i n'augmenta la supefície amb els 375 metres quadrats que han de cedir els promotors. Aquests també es comprometen a la construcció d'una rotonda a l'encreuament amb l'avinguda Marinada; un passeig perimetral amb arbres i una explanada amb sauló; i la construcció d'una zona de jocs i noves pistes de Petanca al Trabuc.

De dàrsena d'aigua a zona verda

L'actual equip de govern (ERC, ECE-EPM, PP i M. Dolors del Fresno) ha remarcat les diferències entre aquest projecte de futur per l'espai natural i el que preveia l'anterior govern (CiU-PSC). El regidor d'Urbanisme (ECE), Pere Iglesias, ha assenyalat que els beneficis hi són "sobretot si es compara amb les intencions que tenia l'altre equip de govern que volia fer una dàrsena, o sigui aigua", i ha afegit que "així guanyarem equipaments públics, serveis hotelers, zona verda i una sèrie de millores a l'entorn com la rotonda, els camps de petanca, les zones arbrades i els carrils bici".