A.Tarrés, Palafrugell.

La coral els Virolets de Palafrugell, reforçada pel Cor l'Esparver de Begur cantarà aquest matí a la missa celebrada a la capella central de la basília de Sant Marc a Venècia (Itàlia), amb motiu de la seva participació al Festival de Cant Coral de Soave i Lonigo (a la regió del Vènet) que va iniciar-se ahir al vespre i que durarà fins diumenge a la nit.

El dijous al vespre un grup de 49 nens i nenes entre 12 i 16 anys acompanyats per les directores de la corals el Virolets, Lídia Monforte i Rita Ferrer, la directora del Cor l'Espadaler, Sari Martín, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell, Glòria Cruz, van desplaçar-se a la ciutat de Montagnana on van celebrar el primer concert juntament amb corals d'Itàlia, Àustria i França, formacions diverses que s'aniran trobant i compartint vivències de la resta de les actuacions. La més emblemàtica serà la d'aquest migdia, on tindran diverses intervencions durant la missa celebrada a la basílica de Sant Marc i on oferiran posteriorment un petit concert. Ferrer va explicar que aquesta actuació ha estat oferta pels membres de l'organització com un símbol d'honor que s'ha reservat per a les dues corals del Baix Empordà. Els següent concert els durà a la població d'Almisano, on cantaran a la catedral de la citada localitat i on compartiran espai amb altres formacions corals. Per acabar, demà viatjaran fins a Lonigo, on cantaran en una missa el matí celebrada al Duomo i al vespre a la població Alvaro.

El repertori que han preparat les directores del centre de l'Escola de Música de Palafrugell respon a les modalitat sacre-religiosa per les actuacions a Sant Marc i Montagnana i un estil més popular per a la resta de les poblacions. Les cançons inclouran peces tant de música catalana com religiosa i d'arreu del món, les quals seran cantades algunes a capella, i d'altres amb l'acompa?nyament d'un piano tocat pels mateixos membres de la coral.

Enguany es celebra la segona edició d'aquest festival italià, on l'any passat hi va participar la Coral Nit de Juny de Palafrugell a través de la Federació Catalana de Cors. Gràcies a la bona entesa entre la direcció catalana i l'organització italiana, la Coral els Virolets ha pogut participar aquest any en aquesta trobada de corals. Cal destacar que les formacions catalanes són les úniques corals espanyoles que assisteixen a aquest esdeveniment i la primera d'edat infantil a actuar-hi.