El secretari municipal de l'Ajuntament de Figueres, Fernando González Cebrián, ha estat condemnat per resistència a l'autoritat i se li ha imposat una sanció pels fets ocorreguts el 24 de març de 2006 quan es va negar a fer-se la prova d'alcoholèmia i es va enfrontar amb la policia local. Aquest és l'acord al qual va arribar ahir amb el Fiscal que suposa una rebaixa de les peticions inicials en les quals també s'incloïa la retirada del carnet.

Gonzàlez Cebrián va ser requerit pels Mossos al carrer Alberes. Els agents, que van defensar en tot moment que presentava símptomes d'anar begut, van voler-li fer la prova d'alcoholèmia i es va requerir la presència de la Guàrdia Urbana perquè portés l'etilòmetre. El secretari, però, es va negar a fer la prova. Segons va manifestar després no estava conduint. Posteriorment i en una discussió entre les dues parts s'hauria enfrontat contra els agents. Després d'això va ser detingut i traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra on va passar la nit. L'endemà va ser posat en llibertat amb càrrecs després de declarar als jutjats. S'enfrontava a les acusacions d'atemptat contra els agents de l'autoritat i desobediència per negar-se a fer la prova d'alcoholèmia. Prèviament a la celebració del judici, però, el secretari municipal de Figueres va arribar a una acord amb el Fiscal per acceptar la condemna per resistència a l'autoritat. Això comporta una pena i també haurà de fer front a una sanció.

L'Ajuntament desconeixia ahir el resultat del procés i estava a l'espera de conèixer-ho formalment per poder, si es considera oportú, fer-ne alguna valoració. En el moment dels fets l'exalcalde (PSC), Joan Armangué, i els portaveus dels grups van lamentar que l'incident transcendís a l'opinió pública i que esperaven que la justícia actués amb rapidesa. Des de la junta de personal també van rebutjar la situació creada perquè perjudicava la seva figura pública.