La carpeta de casos pendents dels Mossos ja té, de manera oficial, un nou expedient. L'autòpsia feta ahir al matí al cadàver de l'home que va aparèixer enmig d'un bassal de sang la matinada de dissabte en un carreró de Lloret de Mar va confirmar que hi ha una nova mort violenta per aclarir. I és que totes les precaucions inicials dels Mossos sobre les possibles causes de la mort de Francisco Javier Quintana Ropero es van esvair quan els tècnics de l'Institut de Medicina Legal van determinar que, de l'exploració del cadàver, no quedava cap dubte que aquest veí de Lloret de 42 anys d'edat havia estat severament apallissat.

La investigació se centra a hores d'ara a trobar el responsable de l'agressió i els Mossos ja apunten la mirada cap a una direcció concreta: Alemanya.

Segons les primeres proves recollides i partint del que han declarat testimonis dels fets es desprèn que Francisco Javier Quintana va discutir-se violentament amb, almenys, dos homes de parla alemanya. Es tractaria de dues persones joves que el van estomacar de valent i, llavors, el van deixar abandonat al passatge de la Creu.

Allà, agonitzant, van trobar-lo els policies i els efectius dels serveis d'emergències sanitàries que van mobilitzar-se quan els veïns de la zona van alertar dels aldarulls que s'estaven produint al carrer.

Antecedents que no aporten

Cap dels intents per reanimar-lo va servir per salvar-li la vida i, malgrat que dissabte hores després dels fets fonts dels Mossos asseguraven que la causa de la mort podia haver estat una caiguda accidental, el cert és que des de llavors els especialistes en homicidis treballen per trobar els responsables dels fets.

Una de les principals claus de la investigació passa per trobar algú que veiés la batussa i amb aquesta finalitat els agents, que compten amb una descripció molt superficial dels sospitosos, interrogaven ahir possibles testimonis dels fets.

Francisco Javier Quintana Ropero té antecedents però en cap cas es tracta d'antecedents relacionats amb el món de les dro?gues o amb baralles que poguessin fer pensar als investigadors que la pallissa que va rebre era la torna d'uns fets anteriors.

Així les coses, el ventall de possibilitats s'obre de manera indiscriminada i de les poques pistes que té la policia és que els autors de la pallissa eren joves que parlaven en alemany.