L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir de manera inicial el conveni que ha de permetre la permuta d'acord amb la qual l'antiga fàbrica Can Serra passarà a ser municipial i s'incorporarà al pol cultural en què el consistori vol convertir aquesta zona de la ciutat amb el Monestir, el Palau de l'Abat i el Teatre. Una operació d'intercanvi que puja tant per la part municipal com la privada a uns 3,4 milions d'euros, segons va comunicar el regidor d'Urbanisme, Joan Vicente. Els tres punts de l'0rdre del dia, tots referents al Thyssen i a Can Serra, es van aprovar per unanimitat.

També es van aprovar la fundació privada que ha de gestionar el Centre d'Art Col·lecció Catalana Carmen Thyssen-Bornemisza de Sant Feliu de Guíxols, i els seus estatuts: aquest ens serà la Fundació Centre d'Art Col·lecció Catalana de Sant Feliu de Guíxols, el qual ha perdut els noms i cognoms de la baronessa Thyssen. En aquest sentit, el portaveu de CiU, Miquel Lobato, va precisar que això es deu al fet que ja existeix una fundació amb el nom de l'aristòcrata pel Museu de Arte Thyssen de Madrid i el Ministeri de Cultura no permet repetir noms. També va detallar que el de Sant Feliu no es pot dir mai Museu Thyssen perquè ja n'hi ha un. En aquest sentit, ?Vi?cente va precisar que des de sempre s'ha parlat de centre d'art i mai de museu.

El grup de Convergència i Unió, a l'oposició, va destacar que durant tot aquest procés ha donat suport a l'equip de govern i va aprofitar per recordar que algun dels partits que ara governen i l'anterior mandat eren a l'oposició, no tenien "aquest sentit" d'unitat per aquest projecte. L'alcalde, Pere Albó, i Vicente van agrair el suport de CiU.

En qualsevol cas, sobre l'adquisició de Can Serra per un valor de 3,4 milions d'euros -el preu de l'antiga fàbrica i el dels terrenys municipals que intercanvia l'Ajuntament-, Miquel Lobato va suggerir que en les inversions a realitzar en els edificis del complex cultural es diferenciï Can Serra, que passa a ser propietat de l'Ajuntament, i el Palau de l'Abat, pel qual el consistori n'ha aconseguit la cessió del Bisbat per 75 anys. Així, va concloure que la part més important de les actuacions siguin al Monestir i Can Serra. També va dir que s'hauria d'enderrocar la nau central de l'antiga fàbrica de suro per deixar-ho obert a una gran plaça.