La Unió d'Associacions d'Hostaleria de la Costa Brava Centre organitza la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava des de 1981. De llavors ençà aquesta fira ha arrelat com un dels actes més concorreguts dels estius de la Costa Brava i ha servit per apropar tant als turistes com a la gent del país la riquesa vinícola de Catalunya. Com ja és tradicional, els propers dies 14, 15 i 16 d'agost, Pals es convertirà en la capital dels vins i els caves de Catalunya amb la celebració de la XXVIII Fira de Vins de Catalunya que se celebrarà en el marc tradicional de Ca la Pruna.

L'horari de la fira serà de les 19.30 h. fins a les 24.00 h. i l'entrada al recinte serà gratuïta. Un cop dins, el visitant podrà adquirir un tiquet per 6 euros, que li donarà dret a quatre degustacions i a una copa de vidre pel tast. A més, se celebrarà el 13è Tast de Formatges de Catalunya, en què també, pel preu de 6 euros, els visitants podran degustar quatre varietats de formatges artesans catalans.

Els assistents podran degustar els vins i caves de prop de vuitanta cellers que representaran el total de les 11 DO catalanes. Tindran especial presència els productes de la DO Empordà, i també cal destacar la presència dels vins gallecs de la DO Ribeiro, com a denominació d'origen convidada.