L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va adjudicar ahir per ple el contracte de neteja viària, recollida de residus, neteja d'aigües marines i gestió de la deixalleria a l'empresa Cespa, que fins ara ja venia realitzant aquest servei. El contracte ha estat adjudicat per 3.572.000 euros després que la mesa de contractació eliminés les altres tres propostes que hi havia perquè no complien amb algun dels aspectes del plec de clàusules. L'equip de govern i Amics hi van votar a favor, mentre que CiU es va abstenir, i va criticar com s'ha realitzat l'adjudicació.

El portaveu del govern, Joaquim Valls, va explicar que el plec de clàusules contempla un servei per a l'increment d'un 10% de la població de Sant Feliu i té una durada de vuit anys prorrogable a dos més. El preu de sortida de l'adjudicació era de 3.577.000 euros i l'oferta de l'empresa adjudicatària és de 3.572.000. Valls va lloar les bondats del nou contracte i va explicar que es contempla un sistema de contenidors, Easy, que, segons el regidor, permet reduir el personal que es destina a la seva recollida, cosa que permetrà, segons Valls, dedicar-lo a netejar l'entorn dels contenidors.

Valls també va explicar que es divideix la ciutat baixempordanesa en tres zones pel sistema de neteja, una de les quals és l'espai de vianants, l'altra de la zona de l'Eixample, i la tercera, la resta de la ciutat, per a cadascuna de les quals s'aplicarà un sistema de neteja adequat. Sobre les tres altres empreses que van ser descartades, Urbaser, Sufi i FCC, Valls va explicar que una d'elles oferia una revisió de preus que no corresponia amb el plec de clàusules, una altra oferia una nau massa petita i l'altre no posava els número de contenidors que es demanaven.

El portaveu de CiU, Miquel Lobato, va manifestar que el procés fins arribar al ple s'havia fet a "velocitat exponencial" i va queixar-se que descartant tres empreses, la contractació s'havia fet sense competència. Alhora, va reclamar que s'hagués estudiat millor les al·legacions de les empreses descartades, cosa que Valls va contestar que s'havia fet suficientment i com calia.