Caldes de Malavella va celebrar dissabte passat la seva primera festa eròtica. Aquest fet podria haver passat desaparcebut per a molts ciutadans si no fos perquè el cartell de la festa s'ha convertit ara en motiu de controvèrsia. En concret, el grup de CiU, a l'oposició de l'Ajutament de Caldes de Malavella, considera que l'escut del poble que es troba al marge inferior del cartell (com es pot veure a la imatge) que ha estat modificat per l'ocasió "embrut la imatge del municipi", assegura el seu portaveu, Salvador Balliu. L'escut en concret no és ni l'actual de l'Ajuntament sinó l'antic modificat, ja que el nou, en comptes de tenir un bidó per dibuix, té una banyera.

En aquest escut segons CiU, hi ha una dona amb una postura que malmet la imatge femina i més encara, segons Balliu quan Caldes de Malavella s'ha "gastat més de 6.000 euros per un pla d'igualtat per a la dona". Aquest fet però, no es veu de la mateixa manera pels seus organitzadors: Ajuntament i el grup de Joves Intrèpids que consideren que per una festa eròtica, la postura -una noia amb les cames obertes sobre un bidó amb un fonts vermell- només es tracta d'un motiu més de la temàtica de la festa.

Un dels membres del col·lectiu Joves Intrèpids, Lluís Martí, explicava que el canvi en l'escut vell va ser "purament per estètica" i que el canvi el va fer un dibuixant i no hi va haver cap intenció malèvola ni contra la dona en cap sentit. Martí, a més,va explicar que no tenien constància que la queixa hagués arribat a àrees polítiques i que si algú s'havia queixat era una associació de dones de Caldes que trobaven ofensiu el cartell de la festa.

Des del consistori, el regidor de Festes, Jordi Campeny (PIC), assegurava ahir que "el tema de l'escut és una anècdota" i que queixar-se per això és com si algú es queixés per Carnestoltes quan es modifiquen símbols. Pel que fa al col·lectiu de dones que es queixa, Campeny va ressaltar que no en sabien res.

Cartell censurat

L'Ajuntament de Caldes, tot i trobar que el tema de l'escut és un fet anecdòtic, va explicar que es va censurar un cartell que havien fet per la festa on es veia una monja despullada i que l'actual era més una insinuació i que, per tant, no faltava al respecte de ningú.

Pel que fa a la continuïtat de la festa eròtica, de moment ni Ajuntament ni el col·lectiu de Joves Intrèpids es pronuncien ja que no va haver-hi massa públic, unes 270 persones, i en època de crisi, molts cops el tema festes és el que s'acaba retallant dels pressupostos dels ajuntaments, explicava Campeny. De tota manera, si és per la polèmica, els Joves Intrèpids no descarten continuar amb una nova edició de la festa eròtica.

El cartell de la Festa Eròtica, tot i passar per censura, no deixa de ser polèmic ja que la insinuació i el canvi en l'escut antic de Caldes no han deixat indiferent ningú.Aquest és l'aspecte de l'escut antic de Caldes un cop retocat pel col·lectiu de joves i que tanta polèmica ha aixecat en alguns sectors.L'actual escut de Caldes de Malavella presenta una dona que ensenya els pits i s'està banyant en una banyera, simbolitzant així un dels atractius del municipi selvatà, l'aigua termal.