Aquest estiu es van començar els treballs d'urbanització del sector afectat pel pla parcial Costa Brava de Blanes, una àrea descampats i cases que es troben a tocar del cementiri, al Mas Enlaire, i que s'estendrà fins al Mas Borinot, i es convertirà així en un nou barri del municipi. En aquesta zona, més concretament en un marge a tocar de la carretera que va de Blanes a Lloret, hi ha un mas abandonat on des de fa gairebé 8 mesos hi viu un grup d'okupes. El consistori els ha requerit en alguna ocasió que abandonin la finca, de titularitat municipal i que, amb la posada en marxa del pla parcial, s'ha de convertir en una zona verda, que ara "està perduda", afirma el regidor de Patrimoni, Joan Burjachs (CiU).

Després dels intents de desallojament, finalment ha calgut un acord de ple per procedir a la recuperació de la finca municipal. D'aquesta manera, l'Ajuntament, a través d'un acord pres en el ple de dilluns, ha concedit un termini de 10 dies als okupes per abandonar la finca.

Burjachs espera que els esquàters deixin el mas voluntàriament. No obstant recordava ahir que el primer requeriment que se'ls va fer no va sevir de res. Si en aquesta ocasió els okupes no obeeixen, l'Ajuntament recorrerà a la via judicial. Un cop el mas quedi lliure d'inquilins, es procedirà al seu enderroc i a la urbanització de la finca, de 1.656 m2, que passarà a ser una nova zona verda.