L'Ajuntament de Figueres destinarà fins a 45.000 euros al festival de cinema Festicurts, en els propers quatre anys. L'àrea de Cultura considera que l'espectacle ha de ser una de les seves línies prioritàries i, per aquest motiu, farà aquesta aportació, a raó de 10.000 euros per l'edició d'enguany, 15.000 per la de l'any vinent i 20.000 pel 2010. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha passat de subvencionar 2.500 euros l'any a donat el festival de curtmetratges amb més de 10.000 per edició.

La quarta edició del Festicurts se celebrarà a la capital altempordanesa a finals del mes de novembre. Des del consistori, han signat un conveni de col·laboració amb l'Associació Cinematogràfiqca i Audiovisual Tramuntana (ACAT), que organitza l'esdeveniment en diversos espais de la ciutat.

L'objectiu és, segons el consistori, implicar-se en l'organització del festival perquè altres administracions com la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal o patrocinadors privats com caja Madrid, "també hi participin, igual que han fet en d'altres edicions".

Segons el regidor de Cultura, Ciro Llueca (PSC), el Festicurts "és el resultat directe de l'empenta d'un grup de joves que han situat a la ciutat un festival de cinema amateur, fet amb il·lusió i una capacitat inèdita de convocatòria de participants i de públic. El govern de la ciutat ha entès que aquesta és una magnífica oportunitat per crear l'escenari anual on el cinema independent tingui a Figueres el seu punt de trobada"

En aquest sentit, el regidor assegura que "per això hem decidit realitzar una aposta econòmica forta, que garanteixi l'estabilitat financera necessària als organitzadors. Amb l'ACAT, volem consolidar el Festicurts perquè sigui l'espai de referència del cinema independent a la demarcació de Girona".

A banda de la mostra de curtmetratges participants, el Festicurts "ha fet un nou esforç per innovar la seva proposta". I és que l'edició d'enguany comptarà amb un concurs de monòlegs cinematogràfics. A més, també s'ha programat el lliurament del premi a Pere Portabella, en el marc de la participació de la mostra en el cicle "La mirada Portabella", que s'ha dedicat tot aquest any a redescobrir l'obra del cineasta figuerenc amb més projecció internacional