La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior va emetre ahir un comunicat que alerta que a partir d'aquesta nit poden caure a les comarques gironines pluges intenses que podrien acumular fins a 40 litres per metre quadrat en una hora. Per això va aconsellar que els ciutadans estiguin informats i segueixin les recomanacions que es pot trobar a www.proteccioncivil.es. També a la pàgina web www.meteocat.com hi ha informació sobre les previsions meteorològiques a nivell regional a tot el territori català.

Segons Protecció Civil, és a Barcelona, a Lleida i a Girona que a partir de la nit d'avui poden produir-se aquestes precipitacions intenses. I serà a Mallorca, Eivissa i Formentera que des d'aquesta nit i durant tot demà es podran generar intenses ràfegues de vent, segons el ministeri de l'Interior.

I, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, avui s'esperen pluges a qualsevol punt, que a la tarda s'aniran registringint cap a la meitat est del territori català i el Pirineu. El Servei també anuncia que al vespre s'acumularan quantitats molt abundants al sud del Pirineu, mentre que al Pirineu Occidental la cota de neu baixarà de 2.000 a 1.800 metres. Amb tot, sembla que les temperatures mínimes seran lleugerament més altes a les comarques gironines, mentre que les màximes es mantindran sense gaires canvis.

Recomanacions

En vista a les pluges intenses, el Ministeri de l'Interior va fer ahir en el comunicat un seguit de recomanacions. La primera és disminuir la velocitat si s'està conduint i no retenir-se on es puguin acumular grans quantitats d'aigua. També aconsella que, si comença a ploure de forma torrencial, s'ha d'evitar passar per trams que es comencen a inundar, perquè no se sap què hi pot haver sota l'aigua. No obstant això, diu el Ministeri, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos fa que calgui ?seguir les prediccions.