L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va aprovar en el ple del passat dijous al vespre la revisió de les ordenances fiscals per a l'any que ve que s'apujaran totes un 3,8% menys la de l'impost sobre béns immobles, que no pateix cap increment. El regidor d'Hisenda, Joan Bou, va explicar que l'Ajuntament no incrementa aquest impost perquè ja ho fa el cadastre -que depèn de l'Estat- i que, després de la seva revisió el 2004, cada any s'apuja un 10% fins el 2010. No obstant això, el grup de Convergència i Unió no veu bé l'increment que s'ha aprovat de les altres taxes i les va criticar i hi votar en contra.

Així, Bou va explicar a aquest diari que la previsió de l'Ajuntament cristinenc sobre l'IPC és d'un 3,8%, de manera que apliquen aquest increment a les ordenances fiscals. D'altra banda, molts municipis de la comarca han fet la previsió entre un 4 i un 5%. Segons el regidor d'Hisenda, el càlcul cristinenc s'ha fet en funció de la davallada del preu del petroli de les darreres setmanes.

Sobre l'IBI, Bou va comentar que des que es va fer la revisió del cadastre que apuja un 10% fins el 2014 l'Ajuntament no ha tocat l'impost municipal i va manifestar que té el tipus més baix dels pobles de la comarca. Segons el regidor, l'increment de les taxes i impostos "ha estat prudent davant la situació financera de la gent".

Una opinió, però, que no comparteix el portaveu de l'oposició, Josep Llensa, que considera que, tenint en compte l'increment anual del 10% que aplica el cadastre, la pujada de les ordenances fiscals hauria d'haver estat inferior. Pel regidor de Convergència i Unió, l'Ajuntament hauria de reduir la seva despesa en inversions, de manera que la pressió fiscal sobre els veïns de Santa Cristina d'Aro també es podria reduir davant la situació crítica de l'economia.