La neu va caure amb força en nombrosos punts dels Pirineus catalans, on des de les 00.00 hores de divendres fins al migdia d'ahir es van registrar importants precipitacions, com a Núria, 129 litres en forma de neu, a Espot (Pallars Sobirà) amb 152,9 litres o els 143 del Port del Compte (Solsonès).

Altres punts del territori català, en els quals hi va haver precipitacions destacades tant de neu com de pluja van ser Boí (Alta Ribagorça), amb 119 litres; Gisclareny (Berguedà), amb 83,9; Guardiola de Berguedà, amb 81,3; Organyà (Alt Urgell), amb 79,4 litres; Queralt (Solsonès), amb 76,5 litres o Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), amb 70,9 litres. El Servei Meteorològic de Catalunya va informar que després de l'excepcional onada de fred dels últims dies, per a aquest cap de setmana i principis de la que ve s'esperen temporals de pluja que deixaran molta aigua en part d'aquesta comunitat. Divendres va travessar Catalunya una depressió que va deixar precipitacions en molts punts, i la passada matinada se n'ha format una de nova molt activa, que travessarà la comunitat i deixarà pluges fins a la tarda, sobretot a la meitat est del territori.

Neu als 2.000 metres

La neu se situarà sobretot en cotes bastant altes del Pirineu -cap als 2.000 metres es podrien acumular més de cinquanta centímetres- i podria arribar a cotes més baixes, entorn dels 1.500 metres, en general, o els 1.200 en el vessant nord. La pluja, de la seva banda, podria deixar quantitats pròximes als 100 litres en algunes zones de la meitat est de Catalunya. El Servei de Meteorologia va anunciar més pluges a Catalunya entre avui i demà.