03 de novembre de 2008
03.11.2008
Instal·lacions

El castell de Sant Ferran acollirà part de la col·lecció del Museu Militar de Montjuïc

03.11.2008 | 17:13

L'equip de govern de Figueres veu amb bons ulls que el castell de Sant Ferran rebi part de la col·lecció del Museu Militar de Montjuïc de Barcelona, per evitar que aquesta es dispersi o bé marxi fora de Catalunya.

Aquest projecte suposaria la reforma d'un dels edificis de la fortalesa figuerenca ubicat al Pati de les Armes per convertir-lo en un nou centre d'explicació de la història militar de Catalunya. Per l'alcalde de Figueres, Santi Vila, es tracta d'una 'oportunitat per donar valor al castell' i 'convertir-lo en un museu o centre d'interpretació de conflictes amb una visió moderna'. Es preveu que el museu es pugui obrir a finals del 2009 o principis del 2010.

El ministeri de Defensa va oferir, la setmana passada, aquesta possibilitat a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, per evitar que la col·lecció del Museu Militar del castell de Montjuïc, que inclou peces dels segles XVI i XVIII, com les armes fabricades a Ripoll, es dispersés o bé que sortís de Catalunya.

El projecte ha agradat a l'equip de govern, ja que el veuen una manera de posar en valor la fortalesa figuerenca. Segons ha explicat Vila, ara caldrà dimensionar el contingut de les peces i fer un projecte museístic modern allunyat d''interpretacions i lectures 'que ens puguin incomodar', fent referència a la pàtina franquista que va envoltar la creació del museu de Montjuïc'. Amb tot, es treballa amb la previsió que el nou museu en el castell de Sant Ferran pugui obrir-se a finals del 2009 o principis del 2010. A més, el Ministeri de Defensa sufragarà la rehabilitació de l'edifici, ubicat al Pati de les Armes, que acollirà aquesta col·lecció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema