Un foc que es va originar al voltant de les sis de la tarda en una subestació elèctrica d'Adif a la plaça d'Europa de Girona va obligar a tallar durant pràcticament dues hores el trànsit ferroviari de Barcelona fins a Portbou. Segons fonts de Renfe, es van veure afectats deu combois d'aquesta línia, que van haver de ser suprimits i substituïts per un servei d'autocars. També es va veure afectat el tren internacional que anava de la ciutat francesa de Montpeller fins a Barcelona, que va circular amb una mica de retard. Per l'hora i pel fet que molta gent aprofita el diumenge a la tarda per desplaçar-se de Girona a Barcelona, unes 300 persones es van haver d'esperar a l'estació gironina.

Els bombers van informar que quatre minuts abans de les sis de la tarda van rebre l'avís del foc i, en poc més de mitja hora les tres dotacions que s'hi van destinar ja havien apagat les flames. No obstant això, els tècnics d'Adif van haver d'actuar per restablir el servei ferroviari, cosa que es va produir a les vuit del vespre.

Durant aquest temps, deu trens de la línia de Portbou a Barcelona van ser suspesos, per la qual cosa Renfe va habilitar un servei d'autobusos per arribar al destí. No obstant això, la manca d'explicacions va provocar que alguns viatgers reclamessin informació amb alguna mostra de tensió en l'espai d'atenció al client de l'estació de Girona. Moltes d'aquestes persones s'havien de dirigir a Barcelona però el servei d'autobusos no va funcionar de manera adequada, segons alguns afectats.