L'empresa pública Gisa ha adjudicat l'execució de les obres de millora del camí de ronda de cala Nans a la platja de sa Conca a Cadaqués i del de cala Tamariua a cala Fornells al Port de la Selva per un import global de gairebé 390.000 euros. La Direcció General d'Arquitectura i Paisatge del s'encarregarà d'impulsar aquestes actuacions que tenen com a objectiu fer compatibles el desenvolupament econòmic i urbanístic amb la qualitat de l'entorn. Entre els objectius hi ha la restauració i implantació de nous camins de ronda.

L'actuació en el tram de cala Nans a la platja de sa Conca a Cadaquès preveu consolidar i restaurar el camí de ronda, de 2,5 quilòmetres, que discorre entre cala Nans i la platja de sa Conca al terme municipal de Cadaqués. Comportarà una inversió de 151.000 euros. Concretament, les actuacions van encaminades a senyalitzar i restaurar el camí de ronda existent, mantenint estrictament el seu traçat actual.

L'actuació es divideix en dos trams. Al primer, d'1,7 quilòmetres de longitud i parcialment apte pel trànsit rodat, s'hi realitzaran obres de senyalització del camí. Al segon tram, de 855 metres i d'ús exclusiu per a vianants, s'hi realitzaran diverses actuacions. Inclouen actuacions de senyalització del camí, així com treballs de retall d'elements vegetals i arbustos que redueixen la secció útil del camí. També reposaran dels murs de pedra seca que s'han perdut i formaran elements de fre per evitar que les aigües erosionin el terreny. Així mateix, col·locaran elements de protecció en els trams amb un fort desnivell.

L'àmbit del projecte està inclòs gairebé en la seva totalitat dins del Parc Natural de cap de Creus, i en una part dins una zona declarada com a Paratge Natural d'Interès Nacional (PEIN). És per això, que tots aquests treballs estan previstos per ser executats de manera que suposin el menor impacte possible al medi ambient i al territori.

El consell de GISA també ha adjudicat 238.000 euros per realitzar obres de millora al camí de ronda entre Cala Tamariua i Cala Fornells al terme municipal del Port de la Selva. L'objectiu d'aquesta actuació és l'arranjament i millora dels elements que caracteritzen i formen part d'aquest camí de 1,7 quilòmetres de longitud.En aquest sentit, milloraran i restauraran els murs de pedra que hi ha al llarg del camí i que tenen una important funció de protecció i contenció de terres i bancs. També milloraran diversos trams d'escales que salven els desnivells amb major pendent i les baranes, que també actuen com a element dissuasiu.