El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir al vespre, amb els vots en contra del PSC i EUiA, les ordenances fiscals per al proper any 2009. Els impostos, segons va explicar ahir el regidor d'Hisenda, Joan Burjachs, tindran una puja general del 4,5 per cent. La novetat, però, de cara aquest nou curs fiscal, és que els contribuents de Blanes que ho sol·licitin podran pagar els seus impostos en deu mensualitats (de febrer a novembre) i sense interessos. A més, tots aquells que se sumin a aquesta modalitat de pagament tindran una bonificació del 2 per cent.

Aquest programa de pagament adoptat per l'Ajuntament de Blanes és una mesura per fer front a la crisi econòmica que afecta tots els ciutadans. Tots els grups municipals, inclosos els de l'oposició (PSC, ERC i EUiA), van veure amb bons ulls la iniciativa presa pel consistori. Tot i que el portaveu del PSC, Josep Marigó, les va considerar insuficients. Marigó també es va mostrar contrari a les ordenances aprovades ja que assegurava que "no aporten res de nou des del punt de vista social" i també perquè, deia, l'actual equip de govern li mereix "una profunda desconfiança". En canvi, el grup d'ERC, també a l'oposició, va donar suport a les xifres presentades pel consistori al·legant estar d'acord i a favor que l'augment dels impostos s'ajusti a l'índex de preus al consum (IPC).

Les ordenances municipals tindran un increment mitjà del 4,5 per cent, entre ells, l'impost per les escombraries o el de l'aigua. Altres, en canvi, tindran una puja inferiro. L'IBI (impost de béns immobles) incrementarà un 2,45 per cent i l'IAE (impost d'activitats econòmiques) ho farà un 3,8 per cent. Per altra banda, hi ha un impost que sí que pujarà més que la mitjana el proper any, el dels casals municipals d'estiu, que s'incrementarà entre un 11,7 per cent i un 18,58 per cent. Aquesta darrera mesura va ser molt criticada pel portaveu del PSC, Josep Marigó.